söndag 10 december 2017

42. Hatet mot Olof Palme - en framkallad masspsykos


https://d26horl2n8pviu.cloudfront.net/pictures/images/000/077/080/large_v3/55e98cc.jpeg?1453772687

Jag uppfattar hatet mot Olof Palme som psyops som påbörjades på 60-talet.

1. Palme övergav överklassen för att verka för underklassens intressen. Men han var inte den första socialdemokratiska ledaren med överklassbakgrund. Både Fredrik Sterky och Hjalmar Branting hade gjort detsamma. Branting var t.ex. klasskamrat med den blivande Gustav V. Och Palme var inte den ende politikern med en vass retorik.

2. Palmes kritik av USA:s krig i Vietnam var inte särskilt hård på 60-talet. Efter att USA i mars -65 hade angripit Nordvietnam uttalade Palme 1:a maj -65 att "amerikanernas ställning är hopplös" och i juli -65 sa han att "Det är en illusion att tro att man kan möta krav på social rättvisa med våld och militära maktmedel". Egentligen var det Torsten Nilsson som drev Vietnamfrågan 1965-69 i ett försök att få till stånd fredsförhandlingar och Palmes åsikter delades av regeringen, eller åtminstone av Nilsson och Erlander. Den omtalade demonstrationen i februari -68 var ett socialdemokratiskt fackeltåg för fred i Vietnam och det var inte alls meningen att Ngyuen Tho Chan skulle delta. Palme blev förvånad när denne lite kuppartat dök upp.

3. Löntagarfonderna var definitivt inte Palmes idé. Allan Larsson kom som ung journalist med den idén till Metallindustriarbetarförbundet som svalde både bete och krok. Pamparna ville ha mer makt och Palme ville inte splittra arbetarrörelsen. Han ansåg att Meidners förslag blev mer radikalt än vad han någonsin kunnat föreställa sig, men införde en sorts extra pensionsfonder som kallades för löntagarfonder och vars medel förskingrades på 90-talet. Lite konstigt är det att Allan Larsson i efterhand hyllats och prisats och till och med fått förtjänstmedalj av kungen, med tanke på de aggressioner som fokuserades mot Olof Palme just i löntagarfondsfrågan.


I början på 60-talet hade CIA och USA en positiv inställning till den svenska alliansfriheten (se "Guidelines for policy and operations - Sweden 1962"). Men efter Kubakrisen och mordet på JFK intensifierades det kalla kriget och krigen i Indokina. CIA eftersträvade polarisering och verkade genom organisationer som WACL. Antingen var man för USA eller så var man emot.

Nu uppkom det organiserade hatet mot Olof Palme. "Affärerna" och problemen började när det stod klart att Palme snart skulle komma att efterträda Erlander. Det var militärkolonner på Gotland, fackeltåget med Ngyuen Tho Chan, kårhusockupationen, Vingeaffären, vilda strejker, våldsamma Vietnam-demonstrationer, Ortmarks Barbroaffär, IB-affären, Pomperipossaaffären, Ingmar Bergmans skattedom, "Hoffaaffären", Bordellaffären m.fl. Det började dyka upp personer runt Olof Palme som högljött uttryckte ett vettlöst hat, på gator och på restauranger, i Sverige och utomlands. Senare kom också ubåtsaffärerna som uppenbarligen användes av NATO för att sabotera den svenska neutralitetspolitiken.

Det är svårt att tro att inte Barbrogruppen var en del av det organiserade Palmehatet. Personer som hade kontakt med Barbro Sagnell hade fester där ett extremt hat mot Olof Palme tycktes vara festtema. Den Barbro som Åke Ortmark intervjuade 1971 lär inte haft mycket till övers för Olof Palme, även om Ortmark inte framhåller just detta. Och det är nog ingen tillfällighet att både Barbro Sagnell och Åke J Ek höll till i Vällingby vid den tid då familjen Palme bodde där.

I och med affärerna och kärnkraftsfrågan bröts socialdemokraternas dominans i svensk politik, men de borgerliga regeringarna förde i stort sett en socialdemokratisk inrikes- och utrikespolitik. Skillnaden var att de inte eftersträvade en balanserad budget utan lånade pengar för att sänka skatterna. När socialdemokraterna regerade blev räntor och amorteringar en stor utgift som begränsade möjligheterna att föra en klassisk välfärdspolitik. Men i stort sett, fram till mordet på Olof Palme var Sverige sig likt och mordet blev en kulmen på Palmehatet som masspsykos.

Efter mordet förändrades Sverige i grunden på några få år, medan Palmehatet fokuserades till hans familj och till ett utdraget karaktärsmord - ungefär som efter mordet på president Kennedy.Kan tecken på himlen spela in i mordplanering? Det verkar inte helt orimligt när det gäller signaturbrott. Personer som James Jesus Angleton, chef för CIA:s kontraspionage och den person som Olof Frånstedt hade kontakt med, var kapabla att döda och döda med symbolik.

Angleton anklagade på 70-talet Olof Palme, Harold Wilson och Willy Brandt att gå Sovjets ärenden. Willy Brandt tvingades avgå 1974 och Harold Wilson avgick överraskande 1976 efter att plötsligt fått minnesluckor och koncentrationsproblem, ungefär samtidigt som planerna på att mörda OP tycks ha börjat smidas. Till skillnad från Wilson och Brandt så var Palme ett hatobjekt inom CIA.

Den förre chefen för Shin Bet, Amos Manor, har beskrivit Angleton som fanatisk i allt han gjorde och med en tendens till mystifikation. Angleton kände garanterat till stjärnan Dabih som arabiska astrologer använt för att formulera spådomar om dödande. Stjärnans namn är egentligen Sa'd adh-dhabih, the lucky star of "the slaughterer". Med hjälp av astronomiprogram var det möjligt att inventera olika händelser med anknytning till Dabih. Månadsskiftet februari-mars 1986 skulle Halleys komet skenbart passera mycket nära stjärnan Dabih och den 28 februari 1986 skulle Olof Palme just ha fyllt 59 år och dessutom var detta årets 59:e dag. Vilket sammanträffande! Ungefär 1976, kanske tidigare, bestämde Angleton att detta var den dag som Olof Palme skulle mördas.


Jag har en lång lista med ord och namn som börjar med CH ("see age") och jag kan tänka mig att Angleton hade en ännu längre lista. Det sägs att Angleton låg bakom projektet CHAOS som sägs ha sysslat med inrikesspionage i USA, ungefär vid tiden för Kubakrisen. När president Kennedy mördades var han 46 år gammal. Om A=1, B=2 etc blir C+H+A+O+S=46. Och dagen då han mördades passerades Dabih skenbart av månen, som Kennedy just hade satt som mål för amerikanska astronauter före 1970.

År 1976 började företagen CHARON och CHANTAL annonsera i dagspressen i Stockholm. Företagen ägdes av italienaren Lozere Risaliti. Företagen annonserade regelbundet c:a 100 gånger fram till den 28 februari 1986 och därefter endast två gånger till i maj 1986 samt i april 1989 innan företagen försattes i konkurs. C+H+A+R+O+N=C+H+A+N+T+A+L=59. CHAOS, CHARON och CHANTAL börjar alla med CHA och det är väl lätt att gissa vad jag tror att A:et står för?

James Jesus Angleton växte upp i Milano och hans kontakter med den italienska maffian ansågs vara en tillgång för CIA i slutet av WW2.  


http://spartacus-educational.com/00angletonCec1.jpg
James Jesus Angleton strax efter WW2

2 kommentarer:

  1. Svartenbrandt är palmemördaren plus Skelleftehamnsmannen. Ha is i magen. Palmegruppen är snart klara.

    SvaraRadera
  2. Alla har för mycket fantasi.

    SvaraRadera