måndag 16 maj 2022

72. Kriget

Efter Sovjets fall strävade de ryska ledarna att bli accepterade på världsmarknaden. De förde en extrem nyliberal politik och bjöd in västaktörer i huggsexan på den ryska statens tillgångar och enorma rikedomar fördes ut från Ryssland. Under Trumps presidentperiod hade USA och Ryssland fredliga relationer och inga protester hördes från hökarna inom det republikanska parti vars ledare antagligen kunde sko sig på Ryssland.

Republikanerna dominerar i statsförvaltningen och det var nära att Pentagon, CIA och FBI accepterade Trumps försök till statskupp och kanske bara några enskilda initiativ och misstag gjorde att inga tunga makthavare öppet vågade ställa sig bakom kuppen? Demokraterna har sitt stöd bland de mindre bemedlade och betydligt svagare medborgarna och behövde återskapa stämningarna under Kalla kriget för att återfå ett initiativ och en tätare relation med USAs maktelit.

Rysslands angrepp på Ukraina kom lägligt för Biden och nu står Europa enat mot Ryssland medan spänningarna växer utan att någon tycks inse behovet av diplomatiska aktiviteter för att minska spänningarna. Istället går Sverige och Finland med i NATO som länge har kultiverat svenska politiker.

Ryssland blir allt mer isolerat och desperat. Putin har sagt ungefär "Vad ska Ryssland med världen till om världen inte accepterar att Ryssland finns" vilket antyder att de kommer att använda kärnvapen om inga uppgörelser kan nås. Även om Ryssland skulle nöja sig med att ha annekterat "ryska" områden i östra Ukraina så kommer kriget att fortsätta och Ryssland kan komma att använda kärnvapen i Ukraina för att snabbt avsluta kriget och tvinga fram kapitulation, ungefär som USA gjorde i Hiroshima och Nagasaki. Sedan är det försent för avspänning och ett världskrig med kärnvapen blir det enda möjliga slutet. Förr eller senare, troligen förr.

Nukleär vinter

3 kommentarer:

  1. Ingen kritik, men några kommentarer. Jag är själv traditionell socialdemokrat, men som du vet är det inte mycket som följer traditionella värderingar idag i en tid där majoriteten av politiskt inflytande i USA och Europa styrs av icke folkvalda, som som Atlantic Council m.fl.

    När det gäller USAs politiska grund krävs i alla fall 5000 ord för att beskriva den inofficiella maktstrukturen.

    Men:

    1. 1917 i Ryssland var inte en revolution så som beskrivet traditionellt. Det var en i huvudsak av Brittiska och Amerikanska intressen understöd statskupp. Marxism, kommunism existerade inte i Ryssland i någon egentlig mening före 1917. Lenin kontaktade London 1918 då den Vita Armén stod utanför St Petersburgs stadsgräns. USA / Britter skickade 140 man stor trupp och officiellt för att stödja den Vita Armén, vilket är en lögn. All information finns om man vet vart man skall söka.

    2. Sovjetunionens fall 1991 betydde inte att Ryssland ville blidka väst. Men Ryssland var kontrollerat inifrån fram till 1993 då den riktiga frigörelse skedde. Mellan 1991 och 1993 var det grupper i ryska Duman som kontrollerades av väst genom bla Mutor. 1993 skedde en intern statskupp då Jeltsin och framförallt en rysk trogen grupp bakom Jeltsin tog tillbaka makten. Tex. Hissades det Tsariska statsvapnet den tvåhövdade örnen för första gången sen 1917. Tsarfamiljen fick senare en riktig begravning osv.

    Därefter så arresterades flera hundra Globalister med anknytning till USA, London, Israel. En del som Chordakovsky lyckades komma ut osv. Även Magnitsky affären handlar om hur CIA finansierade och tömde Ryssland på tillgångar via en advokatbyrå i Moskva.

    Ryssland tömdes på tillgångar och folket användes som en resurs i över 70 års tid. Enl. Universitet i St Petersburg som publicerade en artikel i novaya gazetta så dog >90 miljoner Ryssar inkl. Tsarfamiljen fram till 1979 som ett direkt resultat av ockupationen av Ryssland.

    Putin kastade även ut en rad NGOer så som Open Society Foundation som alla användes som täckmantel för fientliga operationer eller finansiering av Globalist vänliga medier. I väst beskrev man såklart Putin som en totalitär ledare, vilket i kölvattnet av vad politiker håller på med i EU blir löjeväckande.

    3. Ukrainakonflikten är ett direkt resultat av USAs Color Revolution 2013 vars syfte var att störta den sittande och folkvalda makten i landet.

    Vi vet idag att syftet delvis var att tömma Ukraina på tillgångar och tvinga in dem i IMF. Men det var också för att rusta upp Ukraina under 8 års tid då de samtidigt ville rensa ut östra Ukraina på etniska Ryssar. Det var framförallt ett sätt att provocera fram en konflikt med Ryssland. Spiken i kistan blev när Ukraina och USA företrädare på sökerhetskonferensen i Munchen februari några dagar före utbrottet deklarerade att Ukraina skulle snabbinföra kärnvapen. Deras mål var såklart att just skapa en konflikt styrd av USAs Biden administration. Ukraina konflikten är med andra ord 100% styrd av USA. Till skillnad från Biden har Trump från dag ett tagit tydligt avstånd.

    Idag så har 40% av små / medelstora företag i Europa till följd av konflikten gått i konkurs eller förvärvats. Marknader som "gratis" har tagits över av USA baserade globala bolag. Värdet överstiger 200 miljarder Euro i månaden i förlorat värde.

    SvaraRadera
  2. ... Vidare så tvingas Europa inhandla energi från USA istället för Ryssland. Fram tills nyligen så var Libyen, Syrien, Ryssland och Ukraina största exportörer av energi till Europa. Det är såklart ingen tillfällighet att att (USA) bombade Nordstream. Det är inte heller en tillfällighet att det sammanfaller med den USA styrda gröna agendan vilket många ännu inte förstått. Omläggning av fossila energier samt kärnkraft till "gröna" energier är egentligen en konsolidering och privatisering av nationellt ägd europeisk energi som till 100% blir ägd av en enda intressegrupp baserad i USA. Dessa äger idag beslutsmajoritet i samtliga topp 20 bolag inom grön energiproduktion. Omläggningen går såklart fortare efter att Regeringen omotiverat stängde ner kärnkraft. Denna intressegrupp är huvudinvesterare i bla BlackRock, Fidelity, Vanguard och State Street.

    Att skapa konflikten med Ukraina / Ryssland innebar bla att man stoppade bilaterala samarbeten som ökat successivt mellan Europa och Ryssland sen år 2000. 2015 så växte Europas ekonomi fortare än USAs och vi hade en bättre prognos. Så är det inte idag.

    Jag är inget Fan av Trump eller amerikansk utrikespolitik som du säkert förstår. Men till skillnad från Biden så är inte Trump med den grupp Globalister som Biden kontrolleras av. Han är framförallt mot kriget som nu skördat 350 000 Ukrainska soldaters liv till följd av Obamas / Bidens utrikespolitik.

    SvaraRadera
  3. Gillar det du skriver i bloggen generellt

    SvaraRadera