måndag 28 juli 2014

17. Vem sköt mot Lisbet Palme?

Nedan tio personer som uppgav i polisförhör att de hört två skott och sett en man falla efter andra skottet. Den skada som dödade OP (ryggraden och kroppspulsådern genomskjutna) gjorde att OP omedelbart förlorade förmågan att stå upp och hans kropp påbörjade ett fall mot trottoaren från höjden h=gt²/2 vilket enligt fysikens lagar skulle fullbordas på:


De flesta uppger att det gick 0,5 till 3 sekunder mellan skotten, så OP kan inte ha börjat falla vid den första smällen. Inge M har dessutom sagt att han såg två eldsflammor lysa upp OPs ryggtavla.
 1. Jan A. Satt i bil Sveavägen söderut. Hörde skott med ”markant mellanrum”, 2-3 sekunder. Såg inget efter skott nr 1, men såg en man falla efter skott nr 2.
 2. Anders B. Såg 3 lika långa personer 3 meter framför sig gå på rad. Han hörde 2 smällar och såg personen i mitten falla ihop efter 2:a smällen.
 3. Ann-Christin H.  Passagerare i taxi på Sveavägen söderut som kördes av AD. Såg en man falla ihop i samband med 2:a skottet.
 4. Lars J. Stod på Luntmakargatan, hörde två skott och såg strax därefter en man falla in i hans synfält. 
 5. Hans J.Taxiföraren som gjorde en u-sväng från södergående körriktning. Två skott i rask följd med max 2 sekunders mellanrum och OP föll efter det andra skottet. 
 6. Susanne L. Satt i bil tillsammans med IM på Tunnelgatan österut. Hörde två skott, tittade mot smällarna och såg en person falla.
 7. Charlotte L. Satt i ADs taxi. Hörde första skottet, tittade mot platsen, hörde ett skott till och såg en person falla.
 8. Inge M. Satt i bil Tunnelgatan österut när han såg ett par komma gående. Vid Dekorima går en man fram bakom lägger armen om OP och skjuter två snabba skott.
 9. Sven-Erik R. Satt i IMs bil när han hörde 2 skott och såg en person falla.
 10. Jan-Åke S. Satt i bil på Sveavägen norrut. Hörde ett skott och tittade till och såg 3 personer stå upp. Efter skott nr 2 faller personen i mitten. 
Inte någon polis, åklagare, försvarsadvokat eller domare har påtalat detta. Inte heller har det uppmärksammats i massmedia.

Lisbet P. Hörde smällar och såg OP falla. Hörde därefter en smäll samtidigt som det bränner till på ryggen.
Carina P. Gick på Sveavägens västra sida vid Tunnelgatan när hon hörde skott. Omedelbart efter andra skottet såg hon en kvinna sitta och skrika. Hör sammanlagt 3 smällar med kort mellanrum.

Förhörsprotokoll:
IT-Demokrati förhör

Lisbet Palmes kappa, med ingångshål 2.1 och utgångshål 2.2

6 kommentarer:

 1. Men tänk om Lisbet minns fel? Kanske hon stod upp, ca 2- meter från mördaren, då första skottet avlossades (och det var kanske ett vådaskott alt. riktat mot henne?) vars kula snuddade hennes kappa? Hon bör väl isåfall ha stått lite med vänstersidan vänd mot mördaren? Andra skottet träffar OP i ryggen och först då, och inte förr, faller Lisbet på knä?

  SvaraRadera
 2. I polisförhör med Lisbet Palme dagen efter framkom:

  Framme vid korsningen med Tunnelgatan hörde fru Palme "smällar", sannolikt två till antalet. De lät inte som de kom från nära håll. Hon trodde att det var ungdomar som lekte med smällare och vände sig mot maken för att kommentera saken. I samma ögonblick sjönk han ihop, kraftigt blödande från bröst och mun. Fru Palme hörde ytterligare en smäll samtidigt som hon kände hur det "brände" till på ryggen.

  Enligt polisens konstruktion träffade första kulan Olof och den andra Lisbet.

  En sak är säker: inte ens denna del av utredningen har gjorts rätt.

  SvaraRadera
 3. Har säkert utretts men ett pistolskott skapar ett eko som dels kan uppfattas som ett tredje skott, dels tvistar till ordningsföljden i huvudet..
  Jag är övertygad om att mannen skulle avrätta Palme med två skott och ör så kall att han t o m tar i offret (det gör inte en dussinmördare i affekt). De två skjuts i så snabb följd att det kan uppfatas som ett. Ekot blir skott två alternativ upplevelsen av skott tre. Första skotte dödar Palme direkt, han segnar ner och skott två stryker förbi Lisbet. Annars blir det hur ologiskt som helst. Att första sätta ett skott i ryggen på Palme och sen ta sikte på Lisbeth är en process på minst 3 sekunder och då kan inte Palme dödats av skott två. Aldrig att mördaren missade Palme på så nära håll.

  SvaraRadera
 4. -Hon trodde att det var ungdomar som lekte med smällare-
  Var detta från L.P:s vittnesmål?
  Om man bränner av 2 skott på nära håll (1-3 m)? med en .357 magnumrevolver så borde L.P ha blivit lomhörd och inte kommentera detta som knallar från smällare. Är det konstaterat att utredarna tror att vapnet var bestyckad med ljuddämpare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon blev tydligen inte lomhörd, men i förhöret 1 mars 1986 med Krimsp C H Sjöblom:
   Framme vid korsningen med Tunnelgatan hörde fru Palme "smällar", sannolikt två till antalet. De lät inte som de kom från nära håll. Hon trodde att det var ungdomar som lekte med smällare ...

   Den 25 mars uppgav hon att hon trodde att vapnet måste ha varit försett med en ljuddämpare.

   Polisen har aldrig trott annat än att Palme sköts från nära håll utan ljuddämpare.

   Radera
 5. Är det startpistol är det en skådespelare som ligger där.
  Är det skott så är det en prickskytt snett från höger ifrån NGT tak eller fönster söder om tunnelgatan mot Sveavägen.
  Slipsen har kulhål med intryckt kulhål. Det kan omöjligt vara utgångshål.
  Lisbet vår på kappan in hål o ut hål med nivå skillnad. Som stämmer med att skytten Sköt ifrån södra sidan Sveavägen om Tunnelgatan snett uppifrån.
  Om den sk. mördaren skulle vara den som sprang emot Tunnelgatan skulle han skjutit Lisbeth snett nere ifrån o upp...
  Men det går ju inte om Lisbeth sitter på knä o skytten står upp.. då kan hennes kulhål i kappan inte bli så.
  Den som ligger där är skådespelaren och ev. Riktiga Palme springer Tunnelgatan till vita Volvon...

  SvaraRadera